III ŚWIĘTOKRZYSKI FESTIWAL SMAKÓW

W dniach 28 i 29 kwietnia Stowarzyszenie Projekt Świętokrzyskie uczestniczyło w III Festiwalu Smaków, który tak jak dotychczas odbył się w wyjątkowym miejscu czyli Muzeum Wsi Kieleckiej w Tokarni. Razem dla wszystkich, wspólnie pichciliśmy, gotowaliśmy i częstowaliśmy zwiedzających naszymi smakołykami. Pieczenie ciastek, potrawy z grilla czy saganek świętokrzyski królowały wśród dań, ale również nie zabrakło tradycji czyli żurku i rosołu. Stowarzyszenie Projekt Świętokrzyskie wydało i ugotowało w plenerze 150 porcji żurku i 180 porcji niedzielnego rosołu, 150 porcji pieczonki i 200 porcji saganku świętokrzyskiego dania warzywno-mięsnego z kapustą w roli głównej. Jesteśmy zaszczyceni, że po raz kolejny mogliśmy się spotkać z Państwem i podzielić naszą kuchnią w tak wyjątkowym miejscu znajdującym się na mapie naszego województwa.

   

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *